• zaharul-alb-vs-zaharul-brun-e1428302440822

    INDULCITORI NATURALI VERSUS INDULCITORI ARTIFICIALI

    INDULCITORI NATURALI VERSUS INDULCITORI ARTIFICIALI Zaharurile naturale sau indulcitorii naturali  sunt reprezentati de glucoza (in legume si fructe dulci), fructoza (in fructe),  maltoza (în cereale), lactoza (în lapte si derivate lactate). Glucoza reprezinta principala sursa de energie. Acestia pot fi consumati in cantitati moderate de catre persoanele sanatoase care nu...

  • honey and pollen

    Antibioticele clasice si cele naturale

    Antiobicele au reprezentat un succes enorm al medicinii anilor 1900, au salvat si continua sa salveze vieti omenesti. Numele vine din limba greaca (antibios) si inseamna contra vietii, adica omoara diferiti agenti patogeni infectiosi (mai precis bacterii si protozoare). Problema este cand aceste antibiotice ne pun in pericol sanatatea si chiar...

  • artichokes1

    Ficatul

    Semnale de alarma care arata ca ficatul tau este „agresat”  Ficatul reprezinta un organ-cheie pentru organism, unul dintre principalele sale roluri este acela de filtrare, neutralizare si eliminare a toxinelor exo si endogene (alcool, alimente, poluanti chimici).  Ficatul secreta bila, cu rol important in digestie (emulsionarea grasimilor). In acelasi timp...

  • Ananas

    Plante care usureaza digestia

    Plante care usureaza digestia Sanatatea incepe si se sfarseste la nivel intestinal, deci mentinerea unei digestii optime si a unui tranzit intestinal normal sunt doua conditii absolut necesare. Tulburarile de digestie (digestie dificila, constipatie, meteorism, balonare, colici abdominale, senzatie de greata)  sunt tot mai prezente in societatea actuala; ating ambele...

  • img_ART_VitaminaD-1728x800_c

    Vitamina D

    Vitamina D  Pentru a ne asigura un nivel optim al vitaminei D in organism, cele mai bune metode sunt cele naturale, respectiv: – pe perioada verii, expunerea la soare (radiatiile ultraviolete favorizeaza sinteza de vitamina D la nivelul pielii) – pe perioada anotimpului rece, consumul de alimente ce reprezinta surse...

  • file_153

    Catina

    Catina Unul dintre cele mai valoroase si utilizate fructe autotohtone; gratie compozitie sale (vitamine A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F; minerale P, Ca, Mg, K, Fe, Mo; antioxidanti, aminoacizi esentiali, uleiuri complexe, acizi organici, serotonina, fitohormoni, celuloza, SOD), are reale calitati terapeutice, atat in profilaxie (pentru...

  • osteo

    Meteorosensibilitatea

    Boli influentate de vreme – Meteorosensibilitatea Reprezinta, de fapt, declansarea sau amplificarea simptomatologiei unor disfunctii sau afectiuni preexistente aflate in stare latenta, in functie de variatiile factorilor atmosferici: diferentele bruste de temperatura, variatiile de presiune atmosferica, precipitatiile, accentuarea vantului, umiditatea, toate pot perturba energia organismului. Aproximativ 1/3 din populatia Europei prezinta...

  • 910084c4eb3461ee8947cd42bdd4b146_XL

    Imunizarea naturala fara medicamente

    Imunizarea naturala fara medicamente Iarna a adus cu ea temperaturi scazute, vant, ninsoare; in aceste conditii, este favorizata aparitia infectiilor respiratorii, in special la copiii mici, cei din colectivitati, ca si la persoanele la care mecanismele imune de aparare nu functioneaza optim. Este bine sa efectuam acum o cura de...

  • aparaturinar

    Infectii urinare in anotimpul rece

    Infectii urinare in anotimpul rece In aceasta perioada caracterizata de temperaturi scazute, variatii bruste de temperatura, umezeala, infectiile urinare sunt deosebit de frecvente, in special la sexul feminin. Infectiile urinare de la nivelul aparatului urinar (rinichi, uretere, vezica urinara) pot fi provocate de diferiti agenti patogeni (bacterii, paraziti, fungi), cel mai...